Zwangerschap

Reflexzonetherapie is een veilige en aanbevolen therapie tijdens de zwangerschap zowel voor moeder als kind. De zwangerschap is een unieke tijd voor de moeder en haar ongeboren kind, omdat zij een bijzondere en intieme band met elkaar hebben. Veel aandacht en kracht gaat naar het mensje dat in haar gevormd wordt en zich in haar mag ontplooien. Tijdens de zwangerschap gebeurt er veel op lichamelijk en emotioneel gebied. Een behandeling kan je ondersteunen in deze periode en helpen bij de voorbereiding op je bevalling. De hormoonhuishouding van de moeder verandert, hetgeen een natuurlijk proces is, maar waarbij zich ongemakken kunnen voor doen. Reflexzonetherapie kan worden ingezet bij specifieke zwangerschapklachten zoals:

(aanhoudende) misselijkheid en overgeven
maagzuur
obstipatie of diarree/geÔrriteerde darmen
vermoeidheid
rug-, heup-, lies- en bekkenklachten
kramp in de benen
lage bloeddruk
beginnende hoge bloeddruk
spataderen en aambeien
vocht vasthouden
hoofdpijn
verkoudheidklachten
lichte vorm van diabetes
slapeloosheid
(terugkerende) blaasontsteking
keren van de baby bij stuitligging
bevorderen van de weeŽnactiviteit na de uitgerekende datum na    het breken van de vliezen.

Een behandeling kan ook preventief werken zoals ter voorkoming van een postnatale depressie. Na de bevalling is reflexzonetherapie effectief om de balans in lichaam en geest te hervinden.

Bij de behandeling tijdens zwangerschap wordt er gewerkt volgens behandelprotocollen die in samenwerking met verloskundigen tot stand zijn gekomen.

Zie ook zwangerschapsreflexologie.